Трета световна през 2010 г. според Нострадамус и Бил О'Рийли

Ако сте си мислели, че идеята за един глобален пожар от характера на световна война е по-скоро заемка от библейските пророчества, научната фантастика или романите за края на света, трябва пак да помислите. От години неоконсерваторите в Съединените щати изказват мнението - предимно на малки събирания и в "партизански" сайтове - че терористичните действия по земното кълбо представляват начални стадии на нова световна война.

Какво е предсказал Нострадамус?
През 1568 г. умира френският придворен астролог и лекар Мишел дьо Нотрдам, известен като Нострадамус. Две години след кончината му светът научава за неговите "Пророчества" - произведение, съдържащо 1000 катрена (четиристишия), в които се описват бъдещи събития и се прогнозира гибелта на Земята. Знаменитият астролог е автор и на две пространни писма - "Предисловие към пророчествата" и "Послание до Анри II". В тях се посочва, че предсказанията са кодирани и мъгляви че хронологията на събитията не е спазена и конкретни дати се назовават много рядко. Това усложнява в максимална степен работата на хората, които вече пет столетия се мъчат да дешифрират важните прогнози.

Оказа се, че астрологът е "улучил десетката" по отношение на много събития. Той например прогнозира, че в края на XX в. Цитат: "...прелюбодеец и кървав миротворец ще тормози хората от Междуречието". Тиранът е Саддам Хюсеин, а Междуречието - Ирак. Един от катрените е посветен, разбира се, индиректно на неустойчивата власт в Русия в навечерието на третото хилядолетие.
В него се казва, че могъщ управленец "... ще слезе от трона, на който ще се възкачи по-млад мъж". Това вече е факт: Борис Елцин напусна политическата сцена, на нея се появи Владимир Путин.

Наскоро украинският инженер Александър Лазарев съобщи, че е дешифрирал всички катрени на Нострадамус. Ето част от най-интересните прогнози на гениалния астролог. През 2008 г. ще има покушения над четирима министър-председатели. Пак тогава ще пламне въоръжен конфликт на полуостров Индустан. Той ще е една от причините за третата световна война, която ще започне през ноември 2010-а и ще завърши през октомври 2014-а. Отначало в нея ще се използват конвенционални оръжия, после - химически, накрая - ядрени. Радиоактивните частици ще превърнат Северното полукълбо в гробище. Малкото останали живи хора ще страдат от кожни заболявания, включително и от рак. До 2016 г. Европа ще е почти напълно безлюдна. Този ужас ще продължи до 2025 г.

Водещият в предаването "Дъ О'Рийли Фактор" на Фокс Нюз от 13-ти юли 2006г Бил О'Рийли казва: "Трета световна война ли? Мисля, че вече участваме в нея." В рубриката от същия ден на водещия по Ен Би Си Такър се появи надпис "На ръба ли сме на Третата световна?"
"Водещият централните новини на Си Ен Ен Глен Бек започна своето предаване на 12-ти юли в разговор с бившия офицер от ЦРУ Робърт Беър, казвайки: "Предстои ни да водим Трета световна война", като също предупреди и за неизбежния апокалипсис", посочва гореспоменатият сайт. "Бек и Беър водиха подобна дискусия и на 13-ти, когато Бек рече: "Знам с абсолютна сигурност, че трябва да се подготвим за Третата световна. Тя е на прага ни."

Повдигането на въпроса за трета световна война не е ново за консерваторите. Някои дори оспорват, че истинската Трета световна била Студената война срещу СССР, а сега САЩ е замесена в Четвърта.

Неоконсерваторите от Проект за Новия американски век (ПНАВ), които в края на 90-те подкрепиха смяната на режима в Ирак и непрекъснато препоръчваха американска външна "политика на мускулите" - бяха една от групите, употребявали понятието "трета световна" по адрес на Студената война. През април 2003 г., на една лектория в Калифорнийския университет, спонсорирана от организацията "Американци за победа над тероризма", бившият директор на ЦРУ и съосновател на ПНАВ Р. Джеймс Улси казва на аудиторията: "Мисля, че тази Четвърта световна война ще продължи значително по-дълго за нас, отколкото Първата или Втората; да се надяваме не чак цели 4 ? десетилетия, както Студената война." Улси посочи, че религиозните водачи в Иран, "фашистите" в Ирак и Сирия, и терористични групи като Ал-Кайда са главните мишени в новата война.

Ала определянето на Студената война като Трета световна и настоящата война срещу тероризма като Четвърта от ПНАВ и Улси може да се окаже по-скоро прибързано словоблудство, отколкото прецизен прочит на повелите на времето. Тази версия "може да се харчи добре вътре в Beltway, обаче навън, из страната, където по-младите поколения не помнят Студената война, не върши работа", каза в един имейл до Ай Пи Ес Джон Стоубър, основател и изпълнителен директор на Центъра за медии и демокрация, и автор книгата "Най-добрата война". "Студената война бе най-доброто нещо, сполетявало някога американския капитализъм, а рухването на СССР бе катастрофа за военно-промишления комплекс, носещ името на Айзенхауер", посочва Стоубър.

Съгласно предсказанията на Нострадамус тази война ще бъде гигантски сблъсък между исляма и християнството. Конфликтът ще продължи 25 или 27 години. Ще бъдат унищожени много градове, ще има осквернени църкви, изнасилени жени, обезглавени пеленачета. Третият Антихрист - водачът на ислямските войски, ще бъде въплъщение на великия хунски император Атила, от когото през V век треперела цяла Европа. Този човек с името Мабюс или Алюс ще бъде със свинско лице и у него ще доминират знаците Скорпион, Рак и Риби.

Според предсказанията на Балканите ще се развият едни от най-драматичните събития. Нострадамус споменава, че Турция и Иран ще нахлуят в Македония. В Гърция ще започне страшен мор, причинен от някакъв изкуствен прах, явно химическо или бактериологично оръжие. От Гърция епидемията ще се разнесе по целия полуостров. Турските войски ще завземат замите до Сърбия включително и ще навлязат в Унгария, а оттам ще се насочат към Германия - точно както преди пет века. Турският вожд ще тръгне срещу славяните, за да ги обърне в исляма и дори "хералдът на Буда" (Будапеща) няма да може да му противопостави нищо. Срещу турсите сили ще воюват две загадъчни фигури, наречени от Нострадамус Херцога и Маркиза, които след дълги борби ще успеят да ги сломят, и накрая, съгласно библейските пророчества, Турция ще бъде заличена като държава и народ.


Имат ли връзка предсказанията на Ванга за III-та световна война с тези на Нострадамус?
Всичко за живота и предсказанията на Ностадамус - информационен портал






Храносмилателни ензими вредни комбинации храни
eXTReMe Tracker

- Последователи