Прогнозите на съвременните гадатели. Съвременни пророци за бъдещето. Пророк в съвременния свят

Как ще умре Земята - от вътрешни войни или извънземни нашествия? Пророците на 21 век разкриха в детайли бъдещето на планетата.

Всяка епоха от съществуването на човечеството има свои собствени предсказатели, които се опитваха да предадат на човечеството Божието провидение и значението на Неговите знамения. Пророците от XX-XXI век говорят за същественото - страховете и проблемите, които днес са известни на всички.

1. Джорджо Бонджовани

В средата на 20-ти век се ражда Джорджо Бонджовани, когото дори църковните лидери наричат ​​най-великият гадател. На 5 април 1989 г. той се запознава с красивата девойка Мариам, която му съобщава, че е избран за голяма цел – да носи пророчества на хората. Оттогава тя периодично му се появява, за да разкаже какви катаклизми са подготвени за човечеството. Последната прогноза на Bongiovanni беше:

„Беше ми показано, че преди Божията майка да моли за Божията помощ за човечеството, една от страните ще използва ядрено оръжие. Милиони и милиони ще загинат, след това катаклизми и болести. И не се учудвайте, когато Той слезе не в облаците, а на кораб, който ние наричаме НЛО."

2. Матрона Московска


Провидецът, починал през 1952 г., се смята за един от най-почитаните светци сред православните. Родена сляпа, тя посвети живота си на служене на вярата, използвайки дарбата си, за да вижда бъдещето в полза на своите последователи. Всички нейни прогнози винаги са засягали само събития, които ще се случат в Русия. Тя предупреди всички хора, че ги очакват ужасни скърби, в които само молитвите ще бъдат спасение и утеха.

Матрона говори за бъдещето:

„Съжалявам за хората, които ще доживеят до последните дни. Времето ще бъде ужасно и ужасно. Ще дойде ден, когато парче хляб и кръст ще бъдат поставени пред човек и ще бъдат принудени да направи избор. Но само хората, които вярват с цялото си сърце, ще намерят изход и ще изберат своя специален и трети път.”

3. Николай Кондратиев

Изтъкнатият икономист Николай Кондратиев, попаднал под репресии през 1932 г., създава „теорията на дългите икономически вълни“, доказвайки, че възходите и паденията в икономиката се повтарят на всеки 48-55 години. С негова помощ той можеше да изчисли честотата не само на кризите, но и на войните, революциите – така прогнозите му биха имали научна основа. Например Голямата депресия в Съединените щати и сегашното влошаване на отношенията между тази страна и Русия попаднаха под законите, които той разработи. Никой не искаше да слуша учения: едва сега неговата теория стана търсена.

4. Вълк Месинг


Месинг беше не само талантлив хипнотизатор: той знаеше как да гледа в бъдещето, назовавайки подробностите за предстоящите събития по време на своите сесии. Самият Айнщайн работи върху опит да обясни феномена на своите възможности, но не успява. Най-известното пророчество на Вълк остава обещанието за успеха на съветската армия и смъртта на Хитлер:

„Тиранинът ще умре, ако нападне Съветския съюз и след смъртта му руските танкове ще обикалят Берлин.

Преди смъртта си Месинг изрече своето най-мистериозно предсказание, той каза:

„Човечеството не трябва да се опитва да знае бъдещето, в противен случай то ще бъде унищожено.

5. Рей Бредбъри


Класикът на научната фантастика е живял от 1920 до 2012 г., но е предвидил появата на много съвременни джаджи през миналия век. Например, книгата от 1953 г. Fahrenheit 451 описва съвременния интелигентен дом, плазмен телевизор, безжични слушалки, сателитна телевизия и външни камери за сигурност. Рей изглежда знаеше предварително как ще изглеждат и функционират. Друга прогноза на писателя чака своето изпълнение – колонизирането на Марс от хора, които вече подготвят кораба за пътуване до червената планета.

6. Вернер фон Браун


Легендарният „Доктор Зло“ от Третия райх и създателят на НАСА успя да изгради най-смелите предположения за бъдещето въз основа на собствената си интуиция и научни данни. Той не беше нито шаман, нито екстрасенс, но няколко години преди Втората световна война каза:

„Ще има война – първо срещу комунизма, след това борба с тероризма.

Вернер беше сигурен, че няма политическа система голяма държаваняма да може да съществува, ако няма „образ на външен враг”. Когато човечеството достигне високо ниво на технологиите, това ще бъде борбата срещу други цивилизации и нашествието на извънземни.

7. Паисий Святогорец


Гръцкият старец, починал през 1994 г., предсказва конфликт между Турция и Русия преди 25 години. Паисий каза:

„След този конфликт турците ще носят в пояса си погребална кутя.

Това може да се тълкува само като смъртна опасност за османския народ. Когато Русия все пак реши да влезе във война срещу врага, православната родина на Святогорците ще й помогне. Резултатът от военните действия ще бъде както следва:

„Гърция няма да играе водеща роля в тази война, но Константинопол ще й бъде даден. Не защото руснаците ще почитат гърците, а защото не може да се намери по-добро решение.

8. Котамраджу Нараяна Рао


85-годишният астролог от Индия е толкова популярен, че хора от цял ​​свят идват да присъстват на обучението му или на сесия за предсказания за бъдещето. Котамраджу Нараяна Рао успя да види американското нахлуване в Ирак, свалянето на Саддам Хюсеин и разпадането на СССР. Едно от най-шокиращите прогнози беше обещанието да видим падането на непалската монархия. През 2008 г. Непал стана република и наистина нямаше и следа от монархията.

9. Преподобни Лаврентий Черниговски

Архимандрит на Руската православна църква Лаврентий Черниговски остави прогнози „за последни пъти“, разказвайки какво ще бъде последните дничовечеството. Малко преди смъртта си старецът каза:

„Ще дойде времето, когато те ще се бият и ще се бият и ще започне световна война. И посред него ще кажат: нека си изберем един цар за цялата вселена. И те ще изберат! Антихрист ще бъде избран за световен цар и главен "миротворец" на земята. Трябва да слушаме внимателно, трябва да бъдем внимателни! Веднага щом гласуват за един в целия свят, знайте, че това вече е той и че не можете да гласувате."

10. Самюъл Хънтингтън


През 2008 г. почина пророкът, който предсказа опитите на САЩ да завземат световното господство и войната в Донбас. Самуил каза:

Тогава ще има сериозни военни конфликти в Кавказ и Кашмир, което ще бъде първото сред глобалните разногласия на различни цивилизации.

През вековната история на Русия й бяха предсказани много неща: от пълен срив до безкраен просперитет. Прогнозите бяха дадени от професионални гадатели, политици и монаси.

Нострадамус

Нострадамус никога не е ходил в Русия, но започна да прави прогнози за Русия практически в синхрон. И така, той успя да предскаже някои събития от царуването на Иван Грозни.

На първо място относно реформите и промените, насърчавани от протойерей Силвестър (79-то четиристишие от 5-ти век):

Руската вяра ще бъде рационализирана
С появата на великия законодател.
Кроткият свещеник ще се издигне и ще смути силните.
Монархът обаче няма да използва съветите му дълго.

През 1560 г. царица Анастасия умира, което причинява дълбоко психологическо счупване в душата на царя. Ливонската война е загубена, Иван IV се жени отново. Нострадамус пише:

Седем съпруги и един син загинаха или бяха убити от жесток монарх,
Наоколо има кръвопролития, няма граници за големите зверства.
Петата жена ще бъде хвърлена в езерото,
Но осмият ще роди син и ще оцелее по чудо.

Нострадамус също предсказва събитията от църковния разкол от 17 век. В 96-то четиристишие на 1-ви век той пише:

Този, на когото ще бъде поверено да преработи
Храмове и церемонии, променени за прищявка,
Ще навреди както на свещениците, така и на миряните.
Тогава самият той ще бъде в немилост.

Петър I не само реформира цялата система контролирани от правителството, реформите на Петър се превръщат в своеобразен апокалипсис за "руската древност". Мишел Нострадамус предсказва в 59-то четиристишие на 1-ви век:

Изгнаници, изгонени от острова
С появата на един по-безмилостен суверен
Те ще бъдат убити и изгорени в пламъци.
Бунтовният град край морето е разрушен.

Най-малката дъщеря на Петър I, Елизабет, арестува бебето Иван VI и майка му Анна Леополдовна. За кралското семейство започва пътешествие на мъки, което завършва със смърт. Нострадамус предвиди падането на властта на младенеца Иван Антонович и посвети 52-то четиристишие от 6-ти век на това събитие:

Вместо великия, който беше обречен,
Ще се появи дъщеря му, избягала от тъмницата,
Бебето ще управлява дванадесет месеца.
Тогава той ще падне в крепостта, където ще бъде заклан.

Според изследователите Нострадамус е предсказал и събитията от средата на 20-ти век. Quatrain 80, центурион 4 говори за началото на Втората световна война:

Голямата река има голям ров, земята е изхвърлена,
Петнадесет части, разделени на вода,
Градът е превзет, огън, кръв, писъци, битка,
Повечето от населението в схватка.

Едва през 1940 г. войната, започната от Хитлер, се превръща в световна война. Тази година немски войските пробиха отбранителната линия Мажино на 15 места - „разделени на петнадесет части с вода“ - и превзеха не само Париж („градът беше превзет“), но и цялата страна.

Парацелз

Лекарят, алхимик и астролог Филип Ауреол Теофраст Бомбаст фон Хоенхайм, известен на целия свят като Парацелз, в една от книгите си „Оракули”, съдържаща 300 страници и много пророчества за целия свят до края на III хилядолетие, прави няколко сензационни прогнози за Русия.

Парацелз пътува много на Изток, посещава Тибет (така смятат биографите - има десетгодишен период в живота му, информация за който не е налична).

Връщайки се от Тибет, той произнася първото пророчество за Московия, както ни наричаха тогава в света: „На големия континент ще се появи нова огромна държава. Тя ще заема почти половината от Земята. Това състояние ще съществува един век и ще се случи след 400 години.

Предполага се, че го е написал през 1522 г. Ако добавите 400 към 1522, получавате 1922 - годината на основаване на СССР.

В началото на 16 век Парацелз преминава през Русия до Константинопол. Той вървеше през Дон, защото тогава този път се смяташе за най-кратък. Няма факти за видяното и чутото, но след като остана у нас, предсказателят възложи на Русия голяма мисия - спасението на цялото човечество. „Московия ще се издигне над всички държави. Не с ръката си, а с душата си тя ще спаси света.”

Вярно е, че това спасение ще се случи в края на 22 век. Тогава, според Парацелз, на земята ще се случат ужасни събития: „Изтокът ще се надигне срещу Запада и стотици огнени стрели ще бъдат пуснати на Изток. Те ще паднат и огнен стълб ще се издигне. Ще изгори всичко по пътя си."

Изследователите на древни текстове са сигурни, че Парацелз е предвещавал Третата световна война между страните от Запада и Изтока, по време на която ще бъдат използвани ракети с ядрени бойни глави: „Хората ще бъдат покрити с дълбоки язви и струпеи. Душите им ще се издигнат. Третата част ще умре.

Парацелз изглежда знаеше какви са последствията атомни експлозии: той цветно и страшно написа, че храната и водата на Земята ще бъдат отровени.

Но Русия ще се спаси и ще помогне на целия свят да се възроди: „Някои хора обаче ще могат да бъдат спасени. И древните хора, които живеят в Московия, ще им помогнат в това. В Московия, която никой никога не е смятал за страна, в която може да се случи нещо велико, голям просперитет ще блесне на унизените и отхвърлени. Те ще победят слънцето."

Парацелз пише: „Има един народ, който Херодот нарича хиперборейци. Сегашното име на този народ е Московия. Не можете да се доверите на техния ужасен упадък, който ще продължи много векове. Хиперборейците ще преживеят както силен упадък, така и огромен разцвет (...) Знамето на Кръста ще бъде издигнато на един от планинските върхове на тази страна.

В допълнение към факта, че Парацелз тук говори за трудни времена за Русия, свързани с териториални спорове, има и друга версия на това предсказание на Парацелз: може би второто пришествие на Спасителя ще се случи в Урал.

„В самата страна на хиперборейците, която никой никога не е смятал за страна, в която може да се случи нещо велико, Великият кръст, Божествената светлина от планината на страната на хиперборейците, ще блесне над унизените и отхвърлените, и всички жители на земята ще го видят.”

Парацелз вярвал, че това трябва да се случи 500 години след смъртта му. Защо? В крайна сметка християнството дойде в Русия много по-рано. Златният век, който ще донесе щастие на всички живи, според древния предсказател, ще продължи от 2041 до 2091 година. Какво ще бъде - много от нас имат шанса да видят с очите си.

Абел

По време на управлението на Екатерина II в Соловецкия манастир живееше монах-видец, който се казваше Авел. Авел започнал да пророкува за смъртта на императрицата. За своите предсказания Абел е затворен в крепостта Шлиселбург „под най-силна охрана“.

След смъртта на Екатерина, която умира в стриктно съответствие с пророчеството на Авел, монахът е амнистиран от самия Павел I.

Императорът пожела да се срещне със стареца и да изслуша нови прогнози от него. Авел описва подробно смъртта на императора и в същото време незавидното бъдеще на династията Романови.

„Вашето царуване ще бъде кратко и аз виждам греховния ви, свиреп край. На Софроний Йерусалимски от неверни слуги ще приемеш мъченическа смърт, в спалнята си ще бъдеш удушен от злодеите, които стоплиш на царските си гърди. На Велика събота ще те погребат... Тези злодеи, опитвайки се да оправдаят големия си грях на цареубийството, ще те обявят за луд, ще поругаят добрата ти памет... Но руският народ с истинската си душа ще те разбере и оцени и ще пренесе мъките си гробът ти, молейки за твоето застъпничество и смекчавайки сърцата на неправедните и жестоките. Броят на вашите години е като броят на буквите.

Прогнозата, че руският народ ще оцени Павел I, все още не се е сбъднала. Ако днес беше проведено проучване за отношението на руснаците към минали автократи, тогава Павел със сигурност щеше да бъде един от аутсайдерите.

Авел е освободен с мир в Невския манастир за нов монашески постриг. Именно там, при втория постриг, той получава името Авел. Но пророкът не седна в столичния манастир. Вече година след разговора с Павел той се появява в Москва, където дава прогнози на местни аристократи и богати търговци за пари.

След като спечелил пари, монахът отива във Валаамския манастир. Но дори и там Авел не живее в мир: той отново хваща перото и пише книги с предсказания, където разкрива предстоящата смърт на императора.

Абел е докаран в Санкт Петербург в окови и затворен в Петропавловската крепост – „за нарушаване на спокойствието на Негово Величество”.

Веднага след смъртта на Павел I Авел отново е освободен от затвора. Този път освободител става Александър I. Новият император предпазливо изпраща монаха в Соловецкия манастир, без право да напуска стените на манастира. Там Абел пише друга книга, в която предсказва превземането на Москва от Наполеон през 1812 г. и опожаряването на града.

Предсказанието достига до царя и той заповядва да успокои въображението на Авел в Соловецкия затвор. „Французинът ще изгори Москва под Него, а Той ще му отнеме Париж и ще го нарече Благословен. Но тайната скръб ще стане непоносима за Него и царската корона ще Му се стори тежка. Той ще бъде праведен пред Бога: той ще бъде бял монах в света. Видях над руската земя звездата на великия Божи светец. Изгаря, пламва. Този аскет ще преобрази цялата съдба на Александров...".

Според легендата Александър I не умря в Таганрог, а се превърна в по-възрастния Фьодор Кузмич и отиде да се скита из Русия.

Когато през 1812 г. руската армия предава Москва на французите, а Белокаменная, както предсказва монахът, почти изгаря до основи, впечатленият Александър I заповядва: „Пуснете Авел от Соловецкия манастир, дайте му паспорт във всички. руски градовеи манастири, за осигуряване на пари и дрехи.

След като се освободи, Абел реши да не дразни кралско семейство, и отиде на пътешествие до Светите места: посети Атон, Йерусалим, Константинопол. След това се установява в Троице-Сергеева лавра. Известно време той се държи тихо, докато след присъединяването на Николай I не пробие отново.

Новият император не обичал да стои на церемония, затова „за смирение“ изпратил монаха в затвор в Суздалския Спасо-Ефимов манастир, където през 1841 г. Авел почивал на Господа. „Началото на царуването на вашия син Николай ще започне с битка, с бунт на Волтер. Това ще бъде зло семе, разрушително семе за Русия. Ако не беше Божията благодат, която покрива Русия, тогава... Около сто години по-късно Домът на Пресвета Богородица ще обедняе, Руската държава ще се превърне в мерзост на запустението.

Григорий Распутин

Григорий Распутин беше една от най-загадъчните личности в руската история и неговото ясновидство се превърна в нарицателно по време на живота на „стареца“. Той предвиждаше смъртта кралско семействомного преди да се случи. Ето какво пише той: „Всеки път, когато прегръщам царя и майката, и момичетата, и принца, аз потръпвам от ужас, сякаш прегръщам мъртвите... И тогава се моля за тези хора, защото в Русия имат нужда от повече от всеки. И се моля за семейство Романови, защото върху тях пада сянката на дълго затъмнение.

Распутин прогнозира идването на ново правителство в Русия: „Мракът ще падне над Петербург. Когато името му бъде променено, тогава империята ще свърши."

Той предвиди „стареца“ и собствената си смърт. Той каза, че ако бъде убит не от "прости разбойници", а от благородниците - "роднини на царя", тогава бъдещето на Русия и царското семейство ще бъде ужасно. „Благородниците ще избягат от страната и роднините на царя няма да оцелеят след две години, а братята ще се надигнат срещу братята и ще се избият един друг.

Распутин също имаше създадени от човека прогнози. Например това. Изследователите смятат, че тук Распутин говори за атомни електроцентрали.
„Кулите ще бъдат построени по целия свят... те ще бъдат замъци на смъртта. Някои от тези замъци ще паднат и от тези рани ще изтече гнила кръв, която ще зарази земята и небето. Защото съсиреци заразена кръв, като хищници, ще паднат върху главите ни. И много съсиреци ще паднат на земята и земята, където падат, ще стане пуста за седем поколения.”

Смъртта на една империя

Трябва да се каже, че падането на монархията в Русия и смъртта на династията Романови бяха предсказани повече от веднъж. Когато Александра Фьодоровна (съпруга на Николай II) посети Новгород през 1916 г Десятен манастир, старицата Мария, като протегна ръце към нея, каза: „Ето и мъченицата - царица Александра.

Вече споменатият Распутин също говори за трагичния край на последното царско семейство, но още по-рано подобни предсказания направи монахът Серафим Саровски.

Известно е, че съпругата на Александър II, Мария Александровна, на 2 март 1855 г. преразказва пророчеството на Серафим Саровски за смъртта на последен императори семейството му на прислужницата му Анна Тютчева.

Самата императрица научи за предсказанието от великия княз Михаил Павлович, на когото старейшината разказа своите откровения.

Николай II очевидно е познавал пророчеството на Авел, тъй като според свидетелствата на близките му той многократно е казвал: „До 1918 г. не се страхувах от нищо“.

Разпадането на СССР

Изчезвайки от политическа картаСъветският съюз беше предвиден от най-много различни хора- ясновидци, свети старци, политици и учени. Например, академик А. Д. Сахаров предупреждава през 1989 г., че ако ситуацията в страната не бъде коригирана, това е изпълнено със сепаратизъм и разпадане на Съюза. Малко по-рано, през 1985 г., академик Виктор Геловани прогнозира ситуацията на развитие на страната за следващите години, използвайки компютърно моделиране.

Данните от анализа идентифицират два основни пътя - технологичен, който обещава мощен индустриален и икономически пробив, и губещ модел, който може да доведе до разпадането на СССР до 1991 г. Получи се както винаги.

Едгар Кейси през 1944 г. предсказва падането на СССР в малко завоалирана форма. „20-ти век няма да има време да свърши, преди да дойде крахът на комунизма“, каза гадателката. "Комунистите ще загубят властта си там."

Едгар Кейси

Нека се придържаме към Кейси. Може да се нарече един от най-успешните предсказатели на 20-ти век.

Като отличен лекар, велик гадател и световноизвестен човек, Едгар раздаде всичките си съвети, диагнози и методи на лечение в състояние на транс, но самият той не си спомня нищо от казаното. ОТ

Кейси направи много пророчества, той предсказа и двете световни войни, възхода на Китай, откриването на Кумранските свитъци и много други. Той планира своето прераждане за 2100 година.

Много от прогнозите на Кейси се отнасят и за Русия. Според Кейси страната ни е предназначена за голяма мисия: „От Русия ще дойде надеждата за света; но не от комунизма или болшевизма, не, а от свободна Русия. Тогава всеки ще живее за ближния си.”

Кейси говори: (четене 3976-10, 8 февруари 1932 г.). „В религиозното развитие на Русия има голяма надежда за света. Хората или група от народи, които ще бъдат най-близки в отношенията си с Русия, ще могат да живеят по-добре, като постепенно променят условията на живот по света.

На 29 ноември 1932 г. Кейси казва: „Идват промени, можете да сте сигурни, че ще има еволюция или революция в идеите на религиозната мисъл. Основите за това за целия свят в крайна сметка ще дойдат от Русия; няма да е комунизъм, а това, което Христос е учил - неговият вид комунизъм.

Кейси твърди, че Русия ще бъде новият център на света. Нещо повече, в същото време американците и Русия ще бъдат приятели: „Надеждата за света отново ще дойде от Русия. Водени от какво? Приятелство с народа, на чиито пари пише: „В Бог вярваме“.

Въведение.

« Не е за вас да знаете времена или сезони, които Отец е поставил в собствената Си сила.(Деяния 1:7).

IN миналата годинаПрогнозите за неизбежния край на света започнаха да се разпространяват широко в медиите. По тази тема игрални филми и документални филмисе пишат книги. Освен това всеки ден настъпва истинска истерия, особено по телевизията. Участието на хората в този процес е огромно. Всеки, по един или друг начин, се сблъсква с подобни „пророчества“.

Хората се отнасят към тях различно, някои с хумор, други с интерес, някои със страх. Но малко хора знаят за отношението на Православната църква към тези предсказания и към онези, които ги пророкуват.

Работни задачи:

  • Разберете историята на произхода на думата "пророчество".
  • Разберете дали е имало реални случаи на изпълнение на прогнозите.
  • Анализирайте събраната информация.
  • Опитайте се да разберете причините за разпространението на съвременните „пророчества“.
  • Да привлече вниманието на другите към проблема с правилното отношение към тези прогнози.

Съвременни пророчества.

Съвременните пророчества могат да бъдат сортирани по следния начин. Разбира се, пророчеството на маите заема централно място сред тях.

Някои учени смятат, че според хронологията на маите съвременната ера започва на 12 август 3114 г. пр.н.е. и следва да приключи на 23 декември 2012 г. АД. На тази или приблизително тази дата (може да е 2007 или 2014 г.) календарът им приключва. Има интересна и поучителна версия за изчезването на цивилизацията на маите. Имаха прогнози за всички поводи. И накрая, свещениците предричат ​​края на света до 10 век. Без да искат да станат жертви на бедствието, мъжете изгориха домовете си, убиха близки и се самоубиха. Малцина успяха да избягат. Цивилизацията е престанала да съществува.

Други пророчества, започвайки от календара на маите, говорят за различни сценарии за възможен край на света. Ето факта, че земята ще изгори от внезапно възпаленото Слънце, или обратното, ще угасне и тогава всичко ще замръзне от студа. Или може би най-големите земетресения и огромните цунами ще помете човечеството или целия свят ядрена войнаи т.н. и пр. Многобройни пророци и гадатели говорят за това всеки ден. Към тях се присъединиха и някои учени, които представиха своите псевдонаучни сценарии за края на света.

Анализ на проведеното проучване.

Проучването е проведено сред ученици и възрастни, включително учители и родители. Бяха интервюирани над 80 души.

Въпросите бяха зададени както следва:

1. Какво знаете за съвременните пророчества?

  1. Плашат ли те?
  2. Знаете ли как Православната църква се отнася към подобни пророчества?

Повечето от анкетираните знаят или са чували за всякакви предсказания за края на света – 80%. Изненадващо, въпреки всички усилия на медиите, 20% не знаят за тях (Приложение I).

Тези пророчества плашат 22% от възрастните и 15% от учениците, което е доста. А 78% от възрастните и 85% от учениците не се страхуват от тях (Приложение II).

Познанията по третия въпрос са показани от 45% - еднакъв брой както сред възрастната категория респонденти, така и сред учениците. Няколко души показаха добра осведоменост по темата. Но все пак мнозинството не знае правилното отношение към тези прогнози от гледна точка на Православната църква (Приложение III).

И накрая, последното проучване, проведено избирателно сред пълнолетното население на селото. 54% (!) някога са се обръщали към различни видове ясновидци, гадатели и гадатели. Уви, процентът може да не отразява реалното състояние на нещата, защото хората от чувство на неудобство може да не го признаят. А това означава, че може да бъде и по-високо.(Приложение III).

Изпълнени пророчества в Библията.

Пророчеството е вдъхновено от Бога послание; послание, което разкрива Божията воля и цел. Пророчеството може да се нарече предсказание на бъдещето; Боговдъхновено морално поучение и произнасяне на Божията заповед или присъда.

Хората не могат надеждно да предскажат бъдещето. Отново и отново усилията им са напразни. Затова определено ще се интересуваме от книгата на пророчествата, които са се изпълнили. Това е книгата, която е Библията.

МНОГО библейски пророчества са били изпълнени толкова точно, че критиците твърдят, че тези пророчества са написани след изпълнението. Но такива твърдения са погрешни. Тъй като е Всевишният, Бог със сигурност е в състояние да предскаже бъдещето (Исая 41:21-26; 42:8, 9; 46:8-10).

ПРОРОЧЕСТВО

Исая 9:6-7 (740 г. пр. н. е.)

„Защото ни се роди дете; Синът ни е даден; господство на раменете му и името му ще бъде наречено: Прекрасен, Съветник, Силен Бог, Вечният Отец, Княз на мира. Няма край на увеличаването на Неговото господство и мир на престола на Давид и в неговото царство, за да го утвърди и укрепи със съд и правда отсега нататък и завинаги. Ревността на Господа на Силите ще го направи.”

  1. Хората на Юда бяха потиснати по време на това пророчество, водени от отстъпилия цар Ахаз; те живееха в период на безнадеждна скръб. Завулон и Натанаил оцеляха при нападенията срещу Израел от Тиглатпаласар III от Асирия, който взе много от жителите в плен.
  2. В този мрак Исая пророкува за победоносно бъдеще и че самият Месия ще дойде от този регион. Месията, светлината на целия свят, ще възкръсне в прекрасни дни, когато Давидовата династия ще бъде установена завинаги и царството на Месията ще бъде укрепено. Неговото царство ще бъде царство на мир, справедливост, просперитет и праведност – рязък контраст с царството на Ахаз.

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Лука 2:11-12 (6 пр. н. е.) - „Бебе се роди“

„Защото днес ви се роди Спасител в Давидовия град, Който е Христос Господ; И ето ти знак: ще намериш Младенеца в пови, лежащо в ясли.”

Първото от шестте изпълнения на пророчеството е раждането на бебе.

Исус трябваше да се роди Човек. Тъй като Бог не може да умре, Исус трябваше да стане Човек, подложен на смъртта, дори на смъртта на кръста (Евреи 2:9). Исус също трябваше да стане Човек, за да стане Свещеник, Цар и Посредник. Много е важно, че в стих 11 бебето, родено във Витлеем, е показано не само като наш Спасител, но и като Месия (Христос) и Бог (Господ). Но засега Исус беше Младенеца, лежащ в люлката.

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Йоан 3:16 – „Даде ни се син“

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине всеки, който вярва в Него, но да има вечен живот.”

Бог толкова обичаше човечеството, че даде Своя вечен Син, така че чрез вяра в Него хората да могат да бъдат спасени. За да живее вечно, човечеството трябва да има вечна връзка с Човек, който има вечен живот- Бог. Роденото Дете и даденият Син сочат към уникалната Личност на всички времена – Богът и Човекът Исус Христос. И така, Исус е Емануил, Бог е с нас (Матей 1:23). Тъй като Бог Исус Христос е вечен, Той е началото и краят, Алфа и Омега (Откровение 1:8).

Поглед на Православието върху съвременните пророчества. Основните разлики от християнските пророчества.

Пророчествата са били в историята на християнската църква по всяко време. Много светци на Православната църква предричаха бъдещи събития. Но дори в тяхната църква с тях се отнасяха много предпазливо. За да разберем защо? Помислете за пример от Библията.

Йона е избран от Бог да проповядва сред асирийците и израилтяните. В дългите си плавни дрехи, със сребърна брада и гъста сива коса, той направи огромно впечатление на слушателите си само с фигурата си. По някаква причина той не се вслуша в ясната Божия заповед незабавно да отиде в Ниневия. Вместо да отиде при езичниците и израилтяните, Йона се качи на кораб, който отиваше за Тарсис. Той изпитваше страхливо желание да си тръгне, да се скрие от света – струваше му се, че пророческите му сили са на изчерпване. С поведението си той, разбира се, извърши огромен грях. И наказанието не закъсня. Избухна буря. Корабът се превърна в парче дърво, въртящо се сред гигантските шахти. За всички беше ясно, че бурята е изпратена като наказание за греха на някой от корабните или пътниците. Хвърлиха много. Той падна върху Йона. Без да се замислят, моряците го хвърлиха зад борда. Наистина бурята скоро утихна. Морето отново се успокои. Съвсем наблизо, изхвърляйки фонтани, плуваше кит... Никой не знаеше, че скорошният им пътник, сивобрадият старец Йона, седи в тъмния си корем. Китът го носеше по море в продължение на три дни. През това време, мечтаейки за чудо на освобождението, Йона напълно се разкаял. Той даде обет, че ако бъде спасен, ще се посвети изцяло на делото на неуморната проповед сред най-дивите езически племена. На четвъртия ден китът повръща пророка. След като изсуши дрехите си, Дона тръгна. Скоро разбра, че е близо до Ниневия. Проповедта му имаше такъв ефект върху жителите на града, че самият той неведнъж се удивляваше, виждайки сълзите на искрено покаяние да се стичат по лицата на най-заблудените от неговите слушатели: той пророкува смъртта на града. И все пак Ниневия, противно на предсказанията на Йона, който разчиташе на Бог, не беше разрушена. Йона, в предполагаемия ден на унищожението, погледна оцелелия град и горчиво се оплаква, че всички негови жители са здрави и здрави. Той, разбира се, се страхуваше за собствения си авторитет. Йона не напусна планината, той си построи колиба. Един ден той видял тиква, която внезапно израснала с много широки листа на високи стъбла, които давали добра сянка. Сега, вместо да се оттегли от жегата в колиба, Йона можеше, без да откъсва очи от Ниневия, да седи тихо на хладната сянка. Но Бог – като предупреждение към пророка – заповяда на червея да подкопае растението. Йона видя с тъга и съжаление колко бързо изсъхнаха широките красиви листа, които току-що бяха дали животворна сянка. И тогава Бог му каза: „Ти скърбиш за една кратуна, върху която не си работил; как да не съжалявам за Ниневия, в която има повече от сто и двадесет хиляди невинни хора и много добитък! И така, по Божията воля, китът доведе Йона до покаяние, а Ниневия научи на милост.

Въпреки изричното пророчество, Бог отменя изпълнението му заради искреното желание на хората да се покаят. Пророчествата могат да се разглеждат като сценарии, предупреждения, които могат да се случат, ако хората не се променят. Свободната воля на човек не се нарушава, думите на светиите, които пророкуват, се приемат като даденост, а не присъда. „Пророкът пророкува, а Бог - както иска ...“, а последната дума е на Бог.

Пророчеството е позволено на онези благочестиви хора, които са удостоени от Бога с дара на пророчеството. Както е казал апостол Павел: „На един се дава чрез Духа словото на мъдростта, на друг словото на знание, чрез същия Дух; вяра към друг, чрез същия Дух; на други дарове на изцеления, чрез същия Дух; чудеса на друг, пророчество на друг, разпознаване на духове на друг, езици на друг, тълкуване на езици на друг. И все пак един и същ Дух върши всички тези неща, като разпределя на всеки поотделно, както пожелае” (1 Кор. 12:8-11).

В Православната църква са много предпазливи към пророчествата дори от собствената си църква от монаси, например. Защото всеки може да изпадне в заблуда. Обаянието или производното от него съблазняване буквално означава състояние на фалшиво, неправилно духовно самосъзнание. В това състояние човек възприема въздействието на собствените си страсти като святост или благодат, изпратена от самия Бог.
Съвременните така наречени „пророчества“ идват от лъжепророци, чиято задача е да сеят заблуда и страх в душите на хората.

Всичко това е толкова естествено човек да се страхува. И единственият лек за страха е увереността, че със земното си съществуване няма да умрем.

Вярата във възкресението винаги е отличавала християнството. Ето защо краят на света и идването на Господ никога не са били възприемани от вярващите със страх. Те винаги са го очаквали с нетърпение. Още от първите векове на християнската църква.

Какво ни заплашва през 2012 г.? Да, същата като 2000-та година, която също уплаши всички и всичко. Той заплашва неизвестното.

20-ти век донесе своите миниатюрни „края на света“ – две световни войни, атомни бомбардировки, бактериологични оръжия, умножаване на омразата. Цялата ирония се крие във факта, че маите не са предсказали нищо ужасно, просто календарът им приключва, може би през 2012 г. Великите учени изчезнаха заедно с изчезването велика цивилизация, и нямаше кой да води календар.

На фона на подобни „глобални пророчества“, популяризирани от медиите, действат много секти и не без успех, примамвайки хората в редиците си с обещанието за спасение от бедствия. „Всички ще умрат, но аз ще остана ...“ - такава фраза може да характеризира обработката на бъдещите им членове.

Обилна реколта се събира и от гадатели, ясновидци от по-нисък ранг. Вестниците са затрупани с рекламите си. Към тези екстрасенси или ясновидци често се обръщат дори държавни структури (!), като например правоохранителните органи.

В нашето село миналата година имаше трагичен инцидент. Млад таксиметров шофьор изчезна. Веднага се появиха подозрения за най-лошото. Роднини обикаляха всички (!) Местни ясновидци, екстрасенси и други баби. Всички казаха, че е жив, само ранен и в някаква къща. По-късно се оказа, че човекът е убит в първия ден от изчезването. Престъпниците са заловени, но без помощта на мистериозни сили.

Отношението на Светото писание (Библията) и църковната доктрина към този въпросвинаги е била недвусмислено отрицателна. Още повече от 1500 години преди раждането на Христос, светият пророк Мойсей заповядва на еврейския народ от името на Бога: . Защото всеки, който прави това, е гнусен пред Господа и поради тези мерзости Господ, твоят Бог, ги изгонва отпред тебе.” (Дължи 18:10-12).

Работата на лечители, екстрасенси, използващи православни принадлежности, е причинена или от желанието да се привлекат повече клиенти (умело се използва характеристика на психологията съвременен човек- доверие в Православната църква и едновременното желание да се намери нещо, което сякаш липсва в нея), или да бъдеш в етап на самозаблуда от нечия въображаема богоизбраност.

Сега няколко думи за резултатите от лечението от лечители. Те са много добре познати не само на духовниците, при които идват жертвите на лечение, но и на лекарите, предимно психиатри. В съвременната медицина дори се появи специален термин - окултна болест. Според наблюденията на професора, доктор на медицинските науки, йеромонах Анатолий (Берестов), хората, които се обръщат не само към шарлатани, а към истински екстрасенси, в някои случаи могат да получат облекчение или дори изцеление от своите заболявания, но след няколко месеца, по-рядко на година, болестта се връща с нова сила, става по-трудно да се лекува, често се засягат други органи, развиват се тежки психични разстройства, понякога водещи до самоубийство. Трябва да се каже, че психични разстройства или окултна болест могат да се развият и при невярващи, роднини, както пациенти, така и самите лечители.

През последните две години се включиха и бизнесмени, които направиха по поръчка бункери и други убежища за оцеляване в Апокалипсиса на богати хора. В някои страни се строят цели подземни градове-убежища за елита.

Както виждаме, населението на земята е обхванато от епидемия от страх от предстоящи катастрофи. Страхът убива човек в човек. Християнският мироглед е съвсем различен. "... Не се страхувайте, просто вярвайте." Евангелие от Марк. Глава 5:36. Евангелието не е добрата новина, че бедствията няма да се случат, а добрата новина, че бедствията не са краят. Евангелието не е добрата новина, че няма да има край, а добрата новина, че ще има край, и то такъв край, за който не е жалко да се даде някакво начало. Евангелието е добрата новина, че не трябва да се страхувате от смъртта си, от близките си, от всичко, което ви е скъпо, а трябва да се страхувате да нямате време да умрете. Исус започва с това, което изглежда ужасно на хората – с война, но води и завършва с това, което изглежда ужасно за Бога – липсата на любов и грижа за човека.

Заключение

И така, в края на изследването за отношението към пророчеството в християнството, можем да направим следните изводи.

Фалшивите пророчества могат да бъдат идентифицирани по следните признаци:

  1. Най-простото е, ако в прогнозата има дата, тогава тя е фалшива. Например пророчествата на Ванга. Защото в Евангелието е казано „Никой не знае за онзи ден и час, нито ангелите на небето, но само Моят Отец”. Матей 24:36.
  2. Вторият критерий, който ни предлага Свещеното Писание, се съдържа в апостол Павел: „Ако и ние или ангел от небето да започнем да ви проповядваме не това, което ви проповядваме, нека бъде анатема” (Гал. 1:8). Така че, ако някое пророчество противоречи на Писанието и вярата на Църквата, тогава дори не е нужно да чакате: това вече е известна дума не от Бог.

Основната цел на разпространението на съвременните прогнози е да всява страх у хората, така че е по-лесно да ги контролирате и манипулирате. Това може да засегне особено хора, които не са вярващи или които имат малка църква. По същия начин страстта към всякакви предсказания, както и страстта към чудесата, е признак за нездравословен духовен живот на човек. Ако в сравнително проспериращо време мнозина възприемат това с хумор, тогава ако се случи криза или някакъв катаклизъм, хората, които не са укрепени от вяра и надеждни в Бога, могат да изпаднат в паника до края на самоубийството или да се отдадат на всичко сериозно ( грабеж, убийство, грабеж).

Според учението на Църквата човек не може да се обръща към различни гадатели, те не действат от Бога. За човек това може да бъде пагубно както за душата, така и за тялото му. Освен това обещаното „бъдеще“, казано дори от очевиден шарлатан, ще програмира човек на фалшивия път на живота.

Истинският християнин се доверява на Бог, като дете на баща си, и не се страхува от бъдещето, защото знае, че Господ ще позволи да се случи само това, което е полезно, и винаги ще бъде там, и че Той е по-способен да избави от всякакви проблеми по-добре от всеки друг. Който иска да „слага сламки” показва, че повече се надява на действията си, от Бога му трябва само информация за бъдещето. Това е сериозна заблуда и Господ предупреди да не бъдете увлечени от търсенето на бъдещето – „не е за вас да знаете времената или сезоните, които Отец е определил в Своята сила“ (Деяния 1:7).

„Желанието да бъдеш в общение и да се занимаваш със света, да говориш непрестанно и безразсъдно празни приказки, да търсиш винаги новини и дори фалшиви пророчества, да обещаваш много повече от силите си – това е същността на духовните изкушения” (св. Исак сириецът. Слово 79).

Както се оказа, темата за съвременните пророчества повдига още много въпроси, които не могат да бъдат обхванати в рамките на настоящата работа, които могат да бъдат оставени за бъдещи изследвания.

Списък на използваната литература и други източници

  1. Библията
  2. Духовно-нравствена култура в училище, под редакцията на игумена Киприан (Яшченко), Москва, 2009, стр. 55-57, стр. 206-208.
  3. Жития на светиите, изложени в съкращение от Свети Димитър Ростовски. протойерей „Живот и пророчества
  4. Козма Етолийски»

Знаете ли, живеем в невероятно време! Сега има толкова много информация наоколо, че понякога е трудно да я разберете, ако нямате някои насоки. Въпросът се утежнява от поредното влошаване на международната реторика. На обикновения човекНе искам да гледам новините. Там, каквото и да говорят, почти всичко плаши. Има обаче и други източници, които мнозина признават като свои собствени насоки. Това се отнася до предсказанията на ясновидците за бъдещето. Съгласете се, те могат да се превърнат в мостове, по които съзнанието спокойно ще премине през бушуващия информационен ураган. Нека да разгледаме какъв вид пророчество за Русия може да се превърне в опора за нас, да ни помогне да преминем през трудни времена, да укрепим вярата в щастието, ако не за нас, то за децата - със сигурност.

Множество прогнози

Трябва да се отбележи, че за Русия се говори неведнъж. Писани са книги, правят се изследвания на прогнози. Правят се филми, самите хора се опитват да предадат пророчества на другите, анализират, изучават, сравняват. Всичко това след това се пуска на обществеността. Най-интересно е пророчеството за Русия, част от което вече се сбъдна. Съгласете се, в крайна сметка ясновидците са живели стотици години преди нашето време. И техните видения не се ограничаваха до двадесет и първи век. Така че много от техните пророчества могат да се считат за изпълнени.

Да вземем Уанг. Тя обичаше Русия и говореше за нея с удоволствие и с някакъв особен трепет. Сред публикуваните видения има едно, което засяга Курск. Ако сте гледали филм за тази вещица, тогава вероятно си спомняте: всички мислеха, че тя говори за града, а катастрофата се случи с подводницата. Пророчеството на Ванга за Русия се счита за едно от най-популярните. Хората обичат да слушат и четат положителна информация. Нека се запознаем по-подробно с предсказанията на българската вещица.

Ванга: пророчество за Русия

Трябва да започнете с последните дела (по отношение на вечността). Около осемдесетте години на миналия век Ванга трябваше да отговори на въпроса за вероятността от Трета световна война. Думите й прозвучаха неочаквано и не бяха разбрани. Тя буквално каза следното: „Сирия още не е паднала“. В онези дни обаче нищо не предвещаваше неприятностите на тази просперираща страна, като СССР. Сега обаче виждаме значението на Сирия за глобалната сигурност. Мнозина чакат новини за възходите и паденията на войната в тази страна и се тревожат за Асад. Припомнете си, че от момента, в който ясновидецът предсказа тази ситуация, изминаха около тридесет години. Но обратно към Русия. Българската ясновидка я смятала за бъдещата крепост на света. Пророчеството на Ванга за Русия е изпълнено с безпрецедентна топлина и гордост. Тя каза, че именно тази страна ще даде на света най-много надежда страшни времена. Тук ще се роди идея, която след време ще бъде възприета от всички народи.

Какво видя Ванга Русия

Прорицателят предрече много неприятности за нашия свят. Тя вярвала, че хората ще потънат в греха. Русия ще бъде изчистена първа. На нейна територия ще възникне нова философска доктрина. Ще се разпространи по цялата планета, водейки хората към светлина и мир. Други религии постепенно ще изчезнат. Важно е, че според Ванга това вече се случва! Доставен е през 1979 г. Прорицателят посочи точната дата след двадесет години! Тоест вече сме нова реалност. И разбира се, най-известната е мистериозната фраза за славата на Русия и Владимир. Никога няма да избледнее, нищо няма да спре величието на тази страна. Русия ще бъде духовният водач на целия свят. И сегашният хегемон – Америка – ще се преклони пред нея. Освен това, още в онези дни ясновидецът знаеше за разпадането на СССР, което настъпи много по-късно. Тя повтори, че славяните отново ще се обединят в ново качество. Тя също искаше любимата й България да влезе в този велик съюз и да стане част от проспериращ свят.

Пророкът обаче предупреди, че „златният век“ ще трябва да бъде платен скъпо. Ще бъдат направени много жертви, повтори тя. Но нищо не може да сломи Русия и да я спре. Във филма има и странни думи, които тогава не бяха разбрани от мнозина. Ванга каза, че в Русия „мъртвите ще стоят до живите“. Експертите им дадоха някакъв абстрактен смисъл и не можаха да обяснят какво има предвид ясновидецът. Събитието, за което разказа Ванга, се случи пред очите ни! Няма съмнение, че ясновидецът е имал предвид действието „Безсмъртен полк”, когато в отговор на агресията на Запада хората демонстрират сплотеността и предаността към великите предци, така необходима за обществото. Силата на духа на всички поколения руснаци беше събудена от това действие. Ванга не можа да го опише по-подробно или може би не е видяла подробностите. Но същността на събитието предадена напълно.

Пророчествата на Месинг за Русия

За наше дълбоко съжаление тази ясновидка не обичаше да разкрива тайните на бъдещето. Той, както свидетелстват съвременници, се е опитал да се ограничи с отговорите на конкретни въпроси. Слава му донесе това, че назова точните дати на началото и края на Втората световна война. Не може обаче да се каже, че той изобщо не се интересуваше от събитията от бъдещето. Водеше дневници, в които записваше видения. След смъртта на Месинг те са заловени. И сега съдържанието на ръкописите се пази под заглавие „тайна“.

Известните пророчества на Месинг за Русия са, че страната ще стане по-силна и по-свободна едва след разпадането на СССР. Всички сме преминали през това заедно. Следователно може да се очаква подобрение на ситуацията. Месинг посвети много време на обикновените хора. Той беше щастлив да разговаря с тях, опита се да помогне за разкриването на чисто конкретни лични въпроси и тайни. Тоест той се посвети на служба на хората. Между другото, ясновидецът смятал способностите си за най-обикновени. Твърдеше, че всеки ги има. Просто хората не ги развиват.

Старейшини за Русия

Знаете ли, сред вярващите има специални хора. Чрез молитва и пост те достигат до необикновено състояние. Те получават информация за бъдещето. Понякога го споделят със съвременници. Те записват пророчествата на старейшините.

Много се говори за бъдещето на Русия. Основното е, че хората в тази страна трябва да помнят за вярата в Бог. Именно в духовността се крие възраждането на руската държава. Имайте предвид, че пророчествата на старейшините за бъдещето на Русия са двусмислени. Матю Вресфенски каза, че страната ще се възроди и ще започне да става все по-силна. Въпреки това почти целият свят ще вдигне оръжие срещу нея. Старейшината предвиди голяма война. Ще започне в Югославия (вече се случи) и ще отнеме милиарди животи. Русия ще изтърпи всичко и ще създаде "справедливо царство". Ще обедини около себе си други държави, но няма да ги завладее.

Други пророчества на старейшините за Русия не са толкова оптимистични от гледна точка на съвременния човек. Факт е, че те вярваха в края на света. За това говореха. Но преди края на времената Русия е предопределена да се възроди. Тя ще стане основната държава на планетата. Старецът Владислав (Шумов) предсказва война с Китай и Германия. И това ще се случи едновременно. Всичко ще гори, но Русия ще стои. Интересно е, че китайците, дошли на територията на страната, ще станат православни.

Проблеми, предсказани от Русия

Не всичко във виденията на ясновидците е толкова великолепно, колкото бихме искали. Пророчествата на старейшините за бъдещето на Русия съдържат информация за беди и неприятности. В допълнение към войните, те предричат ​​климат и екологични бедствия. Така още през четиридесетте години на миналия век Лаврентий Черниговски каза, че хората ще трябва да преминат през дълъг период на схизми и ерес. Но вярата ще живее в малцина. Именно те ще изведат Русия към светлината. Тя ще се прероди от грижите на Царицата на небето.

Много пророчества на старейшините за Русия говорят за възраждането на монархията. Те вярвали, че човек, назначен от самия Господ, тоест Божият помазаник, трябва да ръководи страната. Той ще бъде много силен и честен човек. Той ще възроди Православието, тъй като искрената вяра гори в душата му. Хората ще го обичат и ще му се доверяват. Ето как старейшините виждаха бъдещето на Русия.

Нострадамус

Френският астролог остави много ръкописи, в които разказва за виденията си. Някои четиристишия разказват за съдбата на Русия. Той го нарече новият Вавилон.

Между другото, пророчествата на Нострадамус за Русия са проверени от времето. Някои от тях вече са се сбъднали. Например екзекуцията на кралското семейство и идването на ръководството на Сталин. Нострадамус говори и за величието на Русия. Той вярваше, че хората ще станат един Месия. Под ръководството на Русия целият свят „ще отиде да бие разбойниците“. Така се превеждат неговите четиристишия.

Изследователите смятат, че подобни събития вече започват. Нострадамус изгражда своите прогнози в хронологичен ред. Ако вярвате на неговите четиристишия, тогава разцветът на Русия започна през 2014 г. Освен това никакви тестове не могат да го счупят или унищожат. Пророчеството за Русия на Нострадамус се счита за едно от най-популярните. Интересното е, че астролог през шестнадесети век е предсказал развитието на човечеството за хилядолетия напред. Той е видял падането на империите и болката на нациите. Неговите четиристишие съдържат информация за прекратяването и възникването на династиите. Той смяташе Русия за страната, която ще донесе просперитет на света. Той каза, че тук ще могат да преодолеят агресивността и да изградят справедлив ред. И целият свят ще последва Русия.

Трябва да кажа, че много от четиристишията на ясновидеца вече са дешифрирани. Беше признато, че неговите прогнози отразяват случилите се събития. Следователно вниманието към произведенията на Нострадамус не отслабва. Непрекъснато се изучава. Той с право се смята за един от най-популярните гадатели и мистериозни личности.

Паисий Святогорец

Старейшината, която живееше в Гърция, беше практически наш съвременник. Думите му се слушат предимно сред искрено вярващи. Паисий Святогорец даде много душевни сили за възраждането на Православието. Той събра пророчества за Русия в книга. Пише, че страната ще трябва да се бори. Арена на действие ще бъде Близкият изток. Тук ще се сблъскат силите на Китай, Русия и Европа. Според Старец Турция ще изчезне от картата. Хората тук ще приемат православието. Той говори много и за ролята на евреите, които ще понесат заслужено наказание.

Няма да спорим, че предсказанията на Старейшината са най-популярни. Те обаче са в съответствие с вижданията на други ясновидци, че Русия има нужда да укрепи своя дух и вяра в Господа. Само силните ще победят, ще прогонят злото от земята. И освен Русия няма да има кой да направи това. Така мислеше старецът Паисий Светопланец. Пророчества за Русия прозвучаха от различни краища на света и времена. Трябва да се отбележи, че тяхната популярност зависи от публиката. Но има и такива прогнози, които са станали известни на всички.

Серафим Вирицки

Този старейшина, живял в началото на миналия век, видя много страдания в бъдещето на Русия. Той наскърби, че безбожието ще слезе на земята и предупреди другите за това. „Трябва да се молим, отказвайки се от греха“, каза Серафим Вирицки.

Пророчествата за Русия, направени от него, бяха от духовен характер. Старейшината вярвал, че само търпението ще спаси хората. Самият Господ ще се смили над него, тогава страната чака безпрецедентна зора. Но преди това трябва да изтърпите много неща. Между другото, Серафим Вирицки направи пророчества за Русия по време на разговори с обикновените хоракойто дойде при него за благословия. Така през 1939 г. той не заповядва на нито един посетител да се ожени. Той предрече голяма война, която всъщност се случи. Той също така даде много съвети на енориашите. И той неизменно повтаряше, че славата на страната е в търпението на нейния народ. Страданието на духа ще укрепи и ще ви позволи да преодолеете всички дяволски изкушения и гонения. Много пророчества на светците за Русия бяха посветени на тази тема. Всички те видяха предстоящите тежки времена. Това се отнася и за войни, и революция, и перестройка. Въпреки това увереността им, че народът ще успее да не загуби вяра и общата си душа, беше неизменна и твърда.

За тежките времена

Знаете, много пророчества за бъдещето на Русия са свързани с упадъка на духовността. В това ясновидците виждат големия грях на хората. Както сега сами виждаме, страната имаше тежки времена последния век. Прозорливите старейшини видяха това.

Православните пророчества за Русия са свързани именно с това, че хората ще се отклонят от църквата и ще станат атеисти. Серафим Саровски каза, че малко вярващи ще останат, тогава по тези земи ще настъпят големи беди. Той предсказал: „Ангелите няма да имат време да приемат душите на мъртвите“. Това вече е изпълнено и се отнася до революцията и Великата отечествена война.

Дори Старецът беше сигурен, че Русия чака възраждане. Тя ще стане най-голямата сила на планетата, обединяваща всички славяни. Приблизително същото видя бъдещата Матрона от Москва. Тя говори за времената, когато човек трябва да избира между материалното и духовното. Но Господ няма да напусне тази земя, повтори тя.

Ако анализираме всички пророчества за бъдещето на Русия, ще стигнем до извода, че чрез страданията хората ще заслужат онзи „златен век“, за който говорят някои ясновидци. Подбирали са думи и образи според периода, в който са живели. Следователно те трябва да бъдат дешифрирани за съвременния читател. Но смисълът е ясен. Първо, Русия ще стигне до величие чрез страдание. Второ, и по-важно, подходът на това щастливо време зависи от хората. Буквално от всички. Необходимо е да се работи с душата, отхвърляйки изкушенията, култивирайки вяра и постоянство в себе си. Не се противопоставяйте на подобна идея и Атонски пророчестваОтносно Русия.

И така, сравнително наскоро схима-архимандрит Стефан каза, че САЩ чака трудна съдба. Тази страна е обречена да загине напълно. Жителите му ще бъдат прегърнати от Русия и Сърбия. Никой друг няма да намери сили да прояви състрадание към тези хора. За това Господ ще възнагради Русия.

Заключение

Трябва да се отбележи, че описаните пророчества в по-голямата си част не засягат далечното и мъгливо бъдеще, а нашето настояще. Точно сега е моментът, когато Русия е на разклона. Помнете, като в приказка: добър човек застана пред камък и помисли къде да отиде по-нататък. Такива са и хората на Русия. Сега не е моментът да търсите пророчество. Сега те трябва да бъдат изпълнени. И в този случай е необходима силата на всеки гражданин, който смята себе си за жител на тази страна. Душите ще се обединят в един монолит и ще се роди онзи велик народ, за който говориха ясновидецът и светите старейшини. Само не само по себе си. В това трябва да участва и читателят, и всички наоколо. Ние сме тези, които ще изпълнят пророчествата или ще загинем заедно със страната.

Бъдещето е част от времевата линия, много събития, които все още не са се случили, но ще се случат. Поради факта, че събитията се характеризират както с времето, така и с мястото, бъдещето заема областта на пространствено-времевия континуум.
Сред предсказателите на бъдещето се открояват такива известни личности като Дмитрий Силин; велики руски светци - Сергей Радонежски, Серафим Саровски, старейшините на Оптинския скит; юродивите - св. Василий Блажени, Галактион Белоезерски. Известни пророчества за бъдещето на Русия и нейната съдба известни хорахора на чужди гадатели - Нострадамус, Ванга. Няма нужда да говорим за всички пророчества, тъй като сред тях има вече изпълнени и не са свързани съвременна Русия.
Нека се спрем на най-интересните и важни прогнози за бъдещето на Русия.


Особено внимание трябва да се обърне на предсказанията на българската гадателка Ванга, които днес са придобили нов смисъл. Приживе много от думите на ясновидката бяха неразбираеми за нас. Например в края на 20-ти век никой не можеше да повярва на предсказанието на Ванга, че Курск ще отиде под вода. Думите й обаче бяха просто неразбрани. През 2000 г. потъва подводницата "Курск". След това събитие биографите на Ванга започнаха да бъдат по-внимателни към всички нейни пророчества.
Трудно е да си представим, че Ванга е знаела за актуалните събития в Русия и Украйна през втората половина на миналия век. Биографката Ванга Бойка Цветкова публикува едно от предсказанията на българската пророчица:
„Все повече ще има хора, които ще имат очи, но няма да видят, които ще имат уши, но няма да чуят. Брат ще тръгне срещу брат, майките ще изоставят децата си.
През 20-ти век никой дори не можеше да си представи за какво става дума. В момента обаче всички думи на Ванга придобиват ясен смисъл. Пророчицата говори конкретно за ситуацията в Украйна. „Брат ще тръгне срещу брат“ – конфронтацията между двете страни в Украйна. „Хората не чуват и не виждат” - това е Западът, който вижда и чува само това, което му е от полза.
Следните думи на Ванга описват развръзката на всичко, което се случва: „Това, което беше обединено, ще се разпадне на парчета. Ще бъде до Русия." Сега се вижда какво искаше да каже тогава българската ясновидка – Украйна се разпадна.


След обединението на Русия и Крим много от предсказанията на Ванга имаха смисъл. Още през 1979 г. пророчицата каза:
„Всичко ще се стопи като лед. Само едно нещо ще остане недокоснато - славата на Русия, славата на Владимир. Твърде много е пожертвано. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и ще стане владетел на света.”
Ванга също предрича, че славянските народи ще се обединят. В Русия ще дойде на власт владетел, който ще обедини всички славянски земи. Тази асоциация ще бележи началото на световното господство на Русия и прекратяването на войните и междуетническите конфликти.
Според прогнозите на Ванга Русия ще стане доминираща страна. Влиянието на САЩ ще отслабне. Нещо повече, Ванга каза, че икономическата криза ще я пречупи в бъдеще.


В по-голямата си част екстрасенсите и гадателите говорят за страната ни с хвалебствени тонове, заявявайки, че Руска федерацияслед 2016 г. очакваме развитие и целенасочен път към просперитет и засилване на влиянието ни върху останалия свят.
Така например Павел Глоба многократно е заявявал, че с появата на тази година Русия ще създаде мощен съюз, който ще включва повече от пет страни от бившия съветско пространство. Между другото, това беше потвърдено и от известния американски политолог Джордж Фридман, който каза, че през 2015 г. започва възраждането на СССР, след което ще започне нов кръг на Студената война между Русия и САЩ.


Според прогнозата на Павел Глоба за Русия 2016 ще бъде време на големи промени, свързани с големи сътресения.
Драматични събития ще се развият в Украйна, където още през пролетта на 2014 г. страната се раздели на западна и източна.
В края на 2015 г., когато Юпитер и Сатурн влязат в съзвездието Водолей, ще дойде време за обединения и всякакви интеграции, двете страни ще напуснат Европейския съюз, но най-много глобални променище се проведе именно в Русия, която ще обедини около себе си някои от постсъветските републики, а също така ще вземе под крилото си източната част на Украйна.
„Третата вълна на кризата, която ще се случи през 2016-2020 г., няма да бъде най-тежката, но факторите на човешката умора от живота в условия на постоянен стрес ще повлияят. Едва до края на 2020 г. цялото човечество най-накрая ще се сбогува с тази криза, която ще бъде наречена Втората голяма депресия “, уверява астрологът.
Според Павел Глоба краят на кризата е свързан със съседството на Юпитер и Сатурн, което се случва веднъж на всеки 20 години и бележи положителни промени. Като се има предвид, че Юпитер ще се приближи до Сатурн в първи градус на Водолей, съзвездието, свързано с Русия, показва, че Русия, която дотогава ще възроди своята имперска мощ, има най-голям шанс да стане новият световен лидер.


Според астролога посткризисните 30 години от 2020-2050 г. ще бъдат времето на възраждането на Русия. В същото време Павел Глоба се позовава на произведенията на средновековния руски астролог Василий Немчина, живял преди Нострадамус.
„Мощна, нова личност ще дойде на власт в Русия през 2020-2021 г., която Немчин нарече „Ездач на белия кон“. По отношение на мащаба този владетел ще бъде сравним с Петър I. Той ще бъде висок. Какво значи "бял кон", не знам. Но може би той ще се роди в годината на коня“, каза Павел Глоба.
„Новият лидер ще управлява за кратко, но ще остави изключителна следа. Той ще бъде заменен от друг велик владетел, с когото ще бъде свързано възраждането на руската култура. Немчина го нарече „Великият грънчар“. И възраждането на Русия ще продължи поне 30 години“, заключи Павел Глоба.


Съвременните прогнози виждат бъдещето на Русия:
- Европейският съюз - началото на унищожението на 2017 - 2221г. Оказва подкрепа на властите на Централна и Западна Украйна до 2018 г. От 2018 г. е принуден да си сътрудничи с Русия. В края на 2119 г. балтийските държави влизат в зоната на влияние на Русия. От 2221 г. Балканите са под влиянието на Русия. 2226 г. – Германия и Полша се присъединяват към Новото икономическо образование, водено от Русия.
– САЩ – от 2015 г. престава да играе ролята на световен лидер. Началото на разпадането на американската колониална система. Доларът се чувства несигурен. Третата (информационна) световна война приключва. В бъдеще ще има малка война с Мексико. Ще приключи с отстъпки на САЩ. Англоезичният свят постепенно ще загуби доминиращото си влияние. Той ще остане в Австралия, Нова Зеландия, САЩ, Обединеното кралство и Канада.
- Китай - ще подкрепя Русия във всички начинания и ще се стреми да обедини икономиките. Лидерство на външната арена ще даде Русия, като същевременно запази своята индивидуалност. Той ще поддържа положително, но предпазливо отношение към Русия.


- Япония - от 2224 г. гравитира към нов икономически и политически съюз. От 1926 г. ще се подписват и политически споразумения.
- Индия - от 2221 г. е особено близо до Русия.
- Ислямът. 2016 година; активно сътрудничество с Русия на Сирия, Иран, Туркменистан, Азербайджан, Турция, Афганистан. В края на 20-те години в Пакистан ще има бунтове и заплахата от война ще се усети. Като цяло ислямският свят ще кипи, но няма да има глобални конфликти, с изключение на Пакистан.

Новият лидер на Украйна ще се прояви до края на 2018 г. Името на държавата - "Украйна" ще бъде поставено под въпрос. Лидерът ще изповядва прозападни ценности и ще създаде повече бедствие, отколкото добро за хората. До 2018 г. той ще трябва да си сътрудничи с Русия.
- 2021 г Активно икономическо сътрудничество между скандинавските страни и Русия.
- 2022 г Активно икономическо сътрудничество с Русия от Централна Америка.


- Долар - падането на долара ще настъпи в края на 2019 г. 2020 г. - сривът на американската икономика.
Изчезването на долара, а оттам и дълга на САЩ от 100 трилиона. долара, ще се върне в западната икономика като истински разрушителен бумеранг, който ще помете останките от надежди за икономическа стабилизация, както на Запад, така и на Изток.


Нормална икономика ще има само Русия със страни от бившите републики на СССР. Русия обаче ще трябва действително да пресъздаде валутната си система, разчитайки на огромните си запаси от благородни метали.
Освен Русия, Арабско-мюсюлманският съюз с център в Саудитска Арабияи Египет, който ще разчита на запасите от твърдо злато в Саудитска Арабия и Египет.
Дали тези прогнози ще се сбъднат, ще трябва да разберем съвсем скоро, но не може да не се съгласим, че почти всички те дават надежда за най-доброто.

„Дори и най-проспериращият изход от войната никога няма да доведе до разпадането на Русия, която почива на милиони руски вярващи на гръцкото изповедание.
Последните, дори ако по-късно бъдат разяждани от международни договори, ще се съберат също толкова бързо помежду си, както отделените капчици живак намират този път един към друг.
Това е неразрушимото състояние на руската нация, силна със своя климат, простори и непретенциозност, както и чрез съзнанието за необходимостта от непрекъсната защита на своите граници. Тази държава, дори след пълно поражение, ще остане наша рожба, противник, търсещ отмъщение.

Ото фон Бисмарк


„САЩ се стрелят в крака. Страната отказва да сподели властта си с никого. След 5-10 години Америка чака най-големият колапс"

Джим Роджърс(американски милиардер).

През 2015 г. в интервю той каза, че ще инвестира в рублата. Освен това той вярва повече в руската икономика, отколкото в американската.

Прочетете също: