Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Предсказанията на Нострадамус (част втора)
Цветан Бакърджиев - 24 Ноември 2003

Към края на 40-те години на XVI-ти век Нострадамус се насочил към писането на предсказания за бъдещето на известни личности и за предстоящи събития, които ще се случат.


Предсказанията на Нострадамус удивляват хората вече пет века.
     Предсказанията на Нострадамус удивляват хората вече пет века. Френският екстрасенс предсказва гибелта на династията Валоа, а в неговите “Центурии” се разгадава съдбата на съвременници като Джордж Буш. На 14 декември тази година ще се навършат 500 години от рождението на Мишел дьо Нотр-Дам, по-известен като Нострадамус.

     Дядото на Мишел - Жак научава за желанието на внука си да стане астролог и го убеждава да следва медицина. Така през 1522 г. Мишел се записва да учи медицина в университета Монпелие. По-късно Мишел се установява в гр. Аген, където просперира като практикуващ лекар и се превръща в най-желания ерген в града. Жени се за обаятелна и красива жена, която го дарява с две деца. През 1537 г. обаче, градът е нападнат от чума. Въпреки успеха, с който лекува съгражданите си, Нострадамус не успява да предпази семейството си от страшната болест и загубва жена си и двете си деца.


Нострадамус предсказва идването на Хитлер.
     Към края на 40-те години на XVI-ти век Нострадамус се насочва към писането на предсказания за бъдещето на известни личности и за предстоящи събития, които ще се случат. Това били римувани четиристишия, известни още като квадрини. Първата публикация на Нострадамус, “Алманах” през 1550 г., била разпродадена буквално за няколко дни.


Репутацията на Нострадамус като най-великия предсказател започва да нараства.
     Шумното одобрение на французите амбицирало Нострадамус да продължи попълването на трите големи сборника “Центурии” (“Столетия”). Първите два съдържали по 100 четиристишия, а третият - само 53, вероятно поради намесата на цензурата на папската инквизиция. Мишел Нострадамус разказва за съдбата на света до 3797 г. Неговите предсказания са обсъждани от стотици тълкуватели.

     В едно от предсказанията си относно Хенри II Нострадамус предсказва, че нещо лошо ще се случи на кралското семейство. Репутацията на Нострадамус като най-великия предсказател започва да нараства, след като това негово пророчество се сбъдва и крал Хенри наистина умира.

следва продължение ...


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ivaila
05 Feb, 2009 | 12:14

aaa samo da pipitam ne predskazva li smarta na Anri II i sa6to taka za razru6avaneto na roda Voala? i sa6to taka predskazva na Anri IV 4e 6te bade kral... Karl IX i vsi4kite bratq krale umirat ot bolest, koqto ot porite im izti4a krav. miqslq 4e sam prava sadeiki po knigata na Hainrih Man (Mladostta na kral Anri IV) i sa6to taka ot dr izto4nici. Sverete informaciqta na tazi statiq i q popravete.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.