Bg.AmazingHope.net (В началната страница) Bg.AmazingHope.net

Духа на пророчеството - Елън Гулд Уайт

Пророците на Библията и днес

161_ellen_gould_white.jpg

Духа на пророчеството - Елън Гулд Уайт

Добавено: 05.10.2010
Преглед: 313728x
Теми: Пророците на Библията и днес
PrintTisk

Дарът на пророчеството проявява в служба на Елън Уайт, който е един от основателите на адвентистите от седмия ден Църквата. Съветът получи вдъхнови хората на Бога в последно време. Светът в началото на ХIХ век започва да донесе послание на Бог е бил човек на света. Нейните пророчески наричайки го изложен критичен преглед. Знаете критериите на Библията и му пророчески дар е бил използван за повече от седем години. От 1844 г., когато тя е била седемнадесет до смъртта си през 1915 г., получил повече от две хиляди визия. През живота си тя живее и работи в Америка, Европа и Австралия, където той посъветва нови организирана работа, лекции и пише.

Елън Уайт никога не доказа твърдението си, че мечката е била пророчица, но не му се противопоставят, докато други я нарича така. Той обяснява: "В младостта си бях попитан: Вие сте пророк Аз отговорих: Аз съм пратеник на Господ.

Прилагане на пророчески критерии. До каква степен на услугите на Елън Уайт е съгласен с библейски пророк критерии?

1 Съгласие за Писанието. Нейният литературно произведение включва обширни десетки библейски текстове, които често се придружава от подробно обяснение. Внимателното проучване показва, че нейните писания са последователни, точни и при пълно съгласие с Писанието.

Второ Точността на прогнозите. Писанията на Елън Уайт съдържа относително малко на брой прогнози. Някои от тях са пълни, а други да изпълнят още чака. Тези, които можем да считаме, е изпълнен със забележителна точност. По-долу са два примера, които показват, пророчески видите:

Възходът на съвременни спиритизма.

През 1850 г., когато спиритизма е в началото на своето развитие, от Елън Уайт описва като измама и неотдавнашното разширяване на своята прогноза. Въпреки че по това време е напълно против християнската движение, прогнозира, че неговата враждебност към християнството и, че промените ще даде на християните отношение. От тогава, спиритизъм разпространение в целия свят и са придобили милиони последователи. Той променя позицията си срещу християни, много християни се наричат психолози.

Тясното сътрудничество между протестанти и католици.

По време на живота на Елън Уайт са съществували между протестанти и католици, голяма разлика между тях изключи всякакво сътрудничество. Сред протестантите доминира на анти-католическите настроения. Елън Уайт пророкувал, че в резултат на значителни промени в рамките на протестантството ще премине от реформаторското вяра. Следователно, намаляването на разликата между протестанти и католици, което води до запълване на празнината, които ги разделят. В годините, последвали смъртта си, се наблюдава увеличаване на икуменическото движение, основаването на Световния съвет на църквите и на католическата Втория ватикански събор. Като протестант вече няма да има предвид или може би дори напълно да отхвърли реформистки виждания за тълкуване на пророчеството. Основните промени за премахване на бариерите между протестанти и католици, и това доведе до все по-тясно сътрудничество.

. 3 разпознаване на въплъщението на Христос Елън Уайт написа много за живота на Христос - с ролята си на Господ и Спасител, за изкупителна жертва на кръста, и настоящия си ходатайствена услуга, това са теми, които преобладават в нейните писания. Нейната книга "Животът на Исус се смята за един от най-духовните книги, писани някога за живота на Христос. Книгата Пътуване към Христос, който е най-често книга, доведе милиони хора за по-задълбочени взаимоотношения с Христос.

Нейните писания ясно представляват Христос като истински Бог и истински човек. Неговата балансиран тълкувания са в пълно съответствие с Библията, опитвайки да се избегне прекомерното внимание на един или друг характер, което е проблем, причинени в историята на християнството, толкова много противоречия.

4 Влиянието на нейните услуги. За повече от век е преминала, тъй като Елън Уайт получи пророческа дарба. Църквата и живота на онези, които чуват неговите съвети, показват влиянието си живот и е имал съобщение. Нейният литературно произведение включва повече от 80 книги, 200 брошури и листовки и 4600 статии в научни списания. Проповеди, дневници, писма и свидетелства за специални долива още 60 000 страници от ръкописа материал.

В обхвата на тази творба е поразителен. експертиза на Елън Уайт се ограничава до няколко зони. Господ даде съвети си за здравеопазване, образование, семеен живот, въздържаност, евангелизъм, публикуване на работата, правилното хранене, медицински работят в много други области. Вероятно най-изненадващото си писания за здраве, защото това, което проповядват за повече от сто години, се потвърждава от съвременната наука. Нейните творби се съсредоточи върху Исус Христос и да насърчава високи етични и морални ценности на юдео-християнската традиция.

Духа на пророчеството и Библията. писанията на Елън Уайт не заместват Библията не може да се приравни с Писанието.

Само че Библията е уникална мярка, която трябва да се разглежда нейните писания и друга литература, която трябва да се спазват.

1 Библията е върховен критерий. От седмия ден Църква на адвентистите от пълната подкрепа на Реформацията принципа на Sola scriptura. Библията е неговата собствена преводач, и само Библията е основата на всяко учение. Основателите на Църквата формулира доктринални принципи чрез изучаване на Библията. Това обучение да не стигат до визията на Елън Уайт. Неговата основна задача по време на развитието на това учение е да накарат потребителя да разберем Библията и да потвърдят, че констатациите, които се появяват върху изучаването на Писанието.

Елън Уайт си вяра и се преподава, че Библията е върховен норма за църквата. В първата си книга, публикувана през 1851 г., пише: ". Препоръчвам ви, уважаеми читателю, Словото на Бог като правило си на вяра и живот Тази дума ще бъде оценявана Това мнение никога не се е променила..

Второ Пътеводител за Библията. Елън Уайт признава, че мисията му е да води хората обратно към Библията. "Само малко внимание на Библията, каза тя, защото" Господ е дал в по-малка светлина, която води хората към по-голяма светлина.

3 съветник в разбирането на Библията. Елън Уайт разбира неговите писания като ръководство за по-добро разбиране на Библията. "Това е допълнителен право. Опростен чрез свидетелството на Бог е велик истини вече са се отказали и това е избран пътят напред за хората да се събудят и чрез впечатлен съзнанието на хората, че всички са без извинение." Писмени показания, дадени в ред да донесе нова светлина, но рязко впечатлен в сърцето вече разкри вдъхновени истини.

4 Наръчник за прилагане на библейските принципи. В много от нейните писания да прилага библейски съвети във всекидневния живот. Елън Уайт написа, че е окуражен да "слово и перо, което се обяснява на общите принципи и също така подчерта риска от грешки и грехове на някои вярващи, за да имат всички предупреди, порицан и получи съвет.

Покана вярващи

Пророчествата на Откровението на Йоан, който казва, че "Свидетелството за Исус е отразено в" духа на пророчеството в последните дни на земната история, приканва всеки да не бъде безразличен или скептичен, но да "разглежда всички неща и в" държат добре. Голяма да спечели или загуби от разглеждането на пророчески дар. Иосафат каза: "Повярвай в Господа твоя Бог и няма да бъдат преместени, вярвайте пророците Му, това ще просперират. (2 Летописи 20.20) Неговите думи са верни и днес.

Източник: www.casd.cz


Свързани статии от категория - Пророците на Библията и днес

MP3 - Кой е Антихрист? - Проф. д-р Валтер Veith

301_antikrist_papezsky_system.jpg Чуйте тази лекция професор. Д-р Валтер Veith, който ще отговори на въпроса кой е Антихриста? Наистина ли е папската система? ...
Добавено: 28.12.2010
Преглед: 262942x

Тест истински пророк - Как да разберем истинските от фалшивите пророци?

293_jak_se_pozna_prorok.jpg TEST Фигура 1Второзаконие 18,21-22 - Вие казвате: "Откъде да знаем, че той не каже една дума на Господ?" Е, ако пророкът казва Господ от името на нещо, което се случва, тогава ...
Добавено: 09.12.2010
Преглед: 265719x
Препоръчителна

Библията пророчество - Daniel 2 - Световна история

182_socha_bible_daniel.jpg Библията пророчество - Статуята на Даниел, преглед на историята на светаГоспод Бог е на нашата планета история здраво в ръцете си, с нашата страна има големи планове. Всички имат опит в ...
Добавено: 18.10.2010
Преглед: 326072x

Покана за представяне на Божия народ - проучване на пророчески писания

419_studujte_prorocka_pisma.jpg Откровение 1:1-3 - Откровение на Исус Христос, който Бог му е възложено да покаже на Неговите слуги това, което трябва скоро да се случи. Той го показа с ангела си, той ...
Добавено: 04.05.2011
Преглед: 174104x

Нова ера - Месията Maitrea в пророчествата

281_jezis_vs_lucifer_2.jpg Нова ера движение през последните години, нараства постепенно и неусетно, и получава във всички области на живота ни. Движението скоро нарасна тайно, но от 1984 г., когато той е заповядал да ...
Добавено: 30.11.2010
Преглед: 186138x

Bg.AmazingHope.net - Духа на пророчеството - Елън Гулд Уайт