Clicky

Библейски кодове

Библейски кодове

 И свръхестествен замисъл
Вие сте тук: Истина >> Библейски кодове

Библейските кодове са очарователни примери за свръхестествен замисъл
Библейските кодове са модели, видове и кодове в Библията, които показват доказателства за божествено единство през 66 отделни книги, написани от 40 различни автора през почти 1600 години. Ние не сме се съсредоточили върху спорни и медиини хитови теми както скритата Поредица от равноотстоящи букви (ELS), която направи популярна книгата на Майкъл Дроснин, Библейския код. Напротив, ние поглеждаме към традиционните и изпитани примери за свръхестествен замисъл и интеграция, която извира от страниците на Божието Слово.


Изучаване на библейския код: Родословието в Битие
Библейският код из цялата Библия се основава на най-различни светски неща, включително имена и родословия. На пръв поглед, нека си го кажем, те са скучни. Въпреки това, когато напредваме в тези проучвания, ще видите, че библейските имена и родословия са не само важни за историческата и културна достоверност, но те са натоварени с проникновение, значение и понякога с очевиден свръхестествен замисъл.

Първото родословие, което виждаме в Библията, е от Адам до Ной (Битие 5). Това родословие ще бъде важно през Библията (Стария и Новия завет) поради всякакви причини. Въпреки това, в това проучване, ние просто искаме да подхвърлим едно драматично "доказателство за промисъл" на основата на еврейските корени на тези десет имена.

АДАМ (adomah) означава "човек". Това има абсолютен смисъл, тъй като той е първият.

СИТ означава "назначен." Ева каза: "Защото Бог ми е определил друга рожба, вместо Авел, тъй като Каин го уби."

ЕНОС (anash) означава "смъртен", "крехък" или "нещастен", използван в контекста на неизлечима скръб, болест, горко или зло. Беше в дните на Енос, когато човекът започна да осквернява Бог.

КЕНАН означава "тъга", "погребална песен" или "елегия." Отново, това е един тъмен период от историята и родителите традиционно използваха имена, посочващи обстоятелствата при раждането и др

МААЛАЛЕИЛ (mahalal) означава "благословен" или "слава" и (Ел) е името на Бог. Ето защо, Маалалеил традиционно означава "благословен Бог". (Забележка: Вие ще видите, че много еврейски имена включват Ел, като Дани-ел, "Бог ми е съдия," Натанаил, "Дар от Бога" и т.н.)

ЯРЕД (yaradh) означава "да слезеш." Много учени отдават това на времето, когато "Божиите синове" "слизаха" на Земята, за да повреждат човешките дъщери, резултат на което бяха исполините ("падналите").

ЕНОХ означава „поучаване" или "начало." По-късно в Библията ще видим, че Енох е първия от четири поколения проповедници.

МАТУСАЛ (muth) означава "смърт" и (shalach) означава "да донесеш" или "да изпратиш напред." Следователно цялото му име означава "неговата смърт ще доведе."

ЛАМЕХ (коренът все още е ясен на днешен английски и означава "ридание") означава в еврейския контекст тук "отчаян."

НОЙ (nacham) означава "да донесе облекчение" или "утеха."

Прочетете Библейски кодове Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.




Следвайте ни на:




English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Библията истинна ли е?

10 Заповеди
Библейски кодове
Септуагинта
Библейски противоречия
Библията истина ли е?
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Библейски кодове to My Google!
Add Библейски кодове to My Yahoo!
XML Feed: Библейски кодове
Истина Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutTruth.org, Всички права запазени.